Milí zákazníci. Přichází předvánoční čas a s ním také zvýšené množství objednávek. Doba doručení vašeho balíček se tak může prodloužit o 1-2 dny, než jste zvyklí, a to především v závislosti na dopravci. Děkujeme za Váš nákup a přejeme krásné zimní dny ⭐️

Rychlý bezlepkový chléb plný semínek

Upečte si opravdu snadný a přitom výborný a výživný bezlepkový chléb se směsí od značky Probio.

Tato bezlepková směs se totiž opravdu povedla! 

Jestli patříte k těm, kdo si cení kvalitního pečiva, které je nejen poctivé, ale bez spousty zbytečných látek, pak víte, jak je těžké někdy mít po ruce kousek dobrého chleba. Firma Probio proto přišla se skvělým nápadem smíchat jejich poctivé bio mouky se semínky a vytvořit směs z těch nejlepších ingrediencí, kterou můžete mít ve vaší spíži kdykoliv po ruce. Stačí pak cca hodinka a půl času a máte čerstvý chléb třeba na snídani. Pokud navíc potřebujete pečivo bez lepku, pak se budete radovat dvojnásob. 

Lahodný bezlepkový chléb plný semínek chutná výborně a doporučuji ho i těm, kdo netrpí celiakií nebo problémy s lepkem, ale sem tam chtějí tělu odlehčit. Je namíchaný z velmi kvalitních mouk - čirokové, pohankové a rýžové v bio kvalitě, a ze spousty semínek. Vydrží vláčný až tři dny a i když už nebude tolik čerstvý, stačí opéct v toustovači nebo na pánvi. Chléb ze směsi lze upéct v domácí pekárně i v běžné troubě. 

Rychlá a opravdu jednoduchá příprava, která zajistí, že o domácí pečivo už na vašem stole nebude nouze. 

 

 

 

Směs od Probio na bezlepkový chléb si koupíte ZDE. Pak už jen stačí chvilka času a pořádně rozehřátá trouba. Tak jdeme na to.

 

 

Co budete potřebovat 

  • 500 g směs bezlepkový chléb od Probio
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 lžička třtinového cukru
  • cca 550 ml vlažné vody (dávám méně, než je na obalu a určitě to doporučuji i vám)
  • 12 g čerstvého droždí
  • konopná semínka
  • slunečnicová semínka
  • dýňová semínka

 

 

 

Jak na to

Z droždí a cukru udělejte v misce třením kašičku. Poté přilijte vlažnou vodu a přidejte bezlepkovou směs na chléb. Vše důkladně promíchejte. Dejte mísu na teplé místo nebo do trouby na max 30 stupňů a nechte cca 20 minut kynout. Poté do těsta přisypte semínka, přidejte olej a přesune ho do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy. Těsto uhlaďte a povrch pak ještě povrch zlehka potřete olejem. Formu přikryjte potravinovou fólií nebo utěrkou a nechte kynout na teplém místě cca 50 minut. Mřížku v troubě dejte na druhou pozici odspodu. Prvních 10 minut pečte chléb na 250 °C, poté teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 30 -40 minut. Pro zlatavou kůrku chléb na posledních 10 minut vyjměte z formy a volně dopečte na mřížce. Nechte chléb vychladnout.

 

Tip: Do chleba zkuste přidat i různé bylinky, například medvědí česnek, rozmarýn, tymián nebo saturejku. Můžete zkusit přidat i mák. Vydrží vláčný cca 3-4 dny.

 

 

Dobrou chuť :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz