Víte, že jsme jediný e-shop v ČR s největším výběrem doplňků stravy a diagnostiky pro zdravé a funkční trávení, terapii SIBO, reflexu, IBS nebo histaminové intolerance?

Grass-fed hovězí želatina (500 g)

Tip
539 Kč
Skladem

Grass-fed hovězí želatina bez barvy, chuti a zápachu. Je velmi bohatá na tři aminokyseliny: glycin, prolin a hydroxyprolin, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, kloubů, pokožky a střevní sliznice. Tato hovězí želatina si vysloužila certifikaci Grass-fed, která zaručuje, že dobytek byl volně pasen pokaždé, když to bylo možné, zvířata mají prostor k pohybu a nejsou přikrmovány krmnými směsmi. To vše se následně odráží na kvalitě samotné želatiny. Neobsahuje žádná pojiva, plniva a přísady, lepek a stopy mléka ani jiných alergenů. Můžete ji použít k přípravě dezertů, marmelád, zdravých želé bonbónů, zahuštění omáčky či polévky nebo si přidat do smoothie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vysoce kvalitní grass-fed želatina z volně pasoucích se krav

Hovězí želatina bez jakýchkoliv jiných přísad. Dobytek pochází z Brazílie, kde je chovaný na pastvinách a je krmen trávou. Chov dobytka vylučuje použití růstových hormonů, antibiotik a steroidů. BrainMax hovězí želatina má certifikaci Grass-fed, která garantuje, že pochází ze skotu z volného chovu a splňuje ty nejpřísnější standardy, kterých lze dosáhnout.

Proč zvolit kvalitní hovězí grass-fed želatinu?

Želatina je považována za čistou bílkovinu, protože neobsahuje téměř žádný tuk, vlákninu, cukr ani sacharidy. Skládá se z přibližně 85% bílkovin. Primárním důvodem, proč je želatina konzumována, jsou obsažené aminokyseliny. Aminokyseliny jsou „stavebními kameny“ bílkovin a želatina jich obsahuje několik v relativně vysokém množství. 

 

Rozdíl mezi kolagenem a želatinou

Kolagen a želatina jsou si dost podobné. Obě složky obsahují aminokyseliny glycin, prolin a hydroxyprolin, které přispívají ke zdraví kostí, kloubů, elasticitě pokožky a střevní výstelky, která lemuje naše střeva zevnitř a tvoří bariéru, přes kterou se v ideálním případě mohou dostat jen živiny a vitamíny. Hlavní rozdíl je ve způsobech jejich použití. Narozdíl od kolagenu se želatina rozpouští v horkých tekutinách, ale ve studených tekutinách nebo po vychladnutí zgelovatí nebo zhoustne. Při zahřátí mění svou strukturu a tak může být součástí nejrůznějších pokrmů. Využijete ji např. pro přípravu různých ovocných želé, zdravých dortů, výživných a čistých gumových bonbónů, marmelád, zahuštění omáček či polévek, nebo si ji můžete jen tak přidat do kávy nebo čaje.

 

 

DÁVKOVÁNÍ

12 g (1 polévková lžíce). 1 polévkovou lžíci želatiny zalijte 125 ml studené vody. Nechte přibližně 5 minut odstát. Směs rozpusťte v 375 ml velmi horké tekutiny a přidejte libovolná dochucovadla a sladidla. Tekutinu nalijte do formy a před podáváním nechte želatinu vychladnout, dokud neztuhne.

Složení v 1 dávce (1 polévková lžíce = 12 g) RHP*
Hovězí želatina
10 g **
* % denní referenční hodnoty příjmu
** denní referenční hodnota příjmu není stanovena

 

Složení: Želatina z krav krmených trávou

Výrobce: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava.

Skladování: Při pokojové teplotě, na suchém a tmavém místě.

Upozornění: Doplněk stravy. Není náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. 

Velikost balení: 500 g. 

 

 

Recept na želé bombóny plné antioxidantů

Ingredience:

  • 150 g čerstvých nebo mražených malin
  • 150 g čerstvých nebo mražených lesních borůvek
  • šťáva z jednoho bio citronu
  • 1/2 hrnku vody
  • 4 lžíce grass fed hovězí želatiny 
  • 2 lžičky medu (nemusí být)

 

Postup:

  1. Nechte zmrazené ovoce trochu povolit (pokud používáte čerstvé, máte o starost méně) a potom je spolu s limetovou šťávou a ¼ hrnkem vody rozmixujte. Výsledné smoothie můžete přepasírovat od zrníček.
  2. Prohřejte si na mírném plameni zbytek vody a postupně v ní rozpusťte 4 lžíce želatiny. Odstavte.
  3. Připravenou přepasírovanou smoothie směs poté začněte pomalu lít do rozpuštěné želatiny. Vše důkladně promíchejte a ujistěte se, že je želatina rozpuštěná.
  4. Nyní si připravte silikonové formičky, tvořítka na led nebo silikonové formičky a pipetou nebo lžičkou do nich želé nalijte.
  5. Formičky vložte alespoň na půl hodiny do lednice, poté můžete jednotlivé želé bonbóny vyndat a přendat do uzavíratelné nádoby.
  6. Sladuje tyto zdravé bonbóny v lednici 

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz